Mit kell tudni az oldal működéséről?

INTERAKCIÓ AZ ALKOTÓVAL

Like

Ha létezik olyan bejegyzés a Guiness rekordok könyvében, hogy leghamarabb beépült idegen kifejezés, akkor szinte biztosan a “like” szerepelne ott. Az Online Art Galleryban a tetszés kinyilvánítására szolgáló gombot egyelőre csak regisztrált felhasználóink vehetik igénybe.

Wish és Wish-list

A fentivel ellentétben ez a kifejezés kevésbé csenghet ismerősen, habár jónéhány tematikus oldal alkalmazza. Lényege, hogy a felhasználó kap egy 12 darabos kvótát, amit megtölthet olyan alkotásokkal, melyeket szívesen megvásárolna. Ennek haszna az alkotó számára, hogy például portfólióba elhelyezett alkotásait sok wish esetén átrakhatja a kiállítótérbe, hiszen valószínű, hogy lenne igény a megvásárolhatóságára.

ALKOTÓI PONTRENDSZER

Az OnlineArtGallery-n regisztrált alkotók pontokat kapnak jutalmul tevékenységeikért, illetve a látogatók révén is. Ezek közül a jelentősebbek az alábbiak:

Alkotás feltöltése a Kiállítótérbe és a Portfólióba: Előbbiért öt, utóbbiért egy pontot kap az alkotó.

Like: A regisztrált felhasználók tetszésüket fejezhetik ki egy-egy alkotás vagy cikk kapcsán. A „like” gomb megnyomásával az alkotó egy pontot kap.

Wish: Amennyiben a felhasználó szívesen meg is vásárolná az alkotást, a wish-gombbal saját kedvencek listájára teheti az alkotást. Ezért 5 pont jár.

Eladás: Egyedi művek eladása után az alkotó nem kevesebb, mint 50 pontot kap, amivel könnyen a pontverseny élére törhet!

Privát kiállítóterének megjelenítése közösségi oldalon.2 pont

Művésztoborzás: Ha új alkotó csatlakozik közösségünkhöz, az általunk küldött személyre szabott linken keresztül, plusz 3 ponttal növeljük a toborzó alkotó aktuális pontszámát.(link a hírlevél alján található),  onlineartgallery.hu/?ref=emailcím  formátumban.

Milyen előnyöm származik abból, ha bekapcsolódok a pontgyűjtő akcióba?

Az alkotói listán nem csak ABC sorrendben, hanem pontok szerint is megtekinthetők az alkotók. Az alkotók számának folyamatos növekedésével egyre fontosabb lesz az első helyre kerülni. Emellett időközönként kiemelt alkotót hirdetünk, melyben jelentős szerepe lesz a megszerzett pontoknak.

A kiemelt alkotóval a „műhely” részlegben interjút készítünk, ahol még több információt oszthat meg magáról.

LÁTOGATÓI KEDVEZMÉNYRENDSZER

Látogatóink számara is kedveskedünk egy egyszerű, ám sok lehetőséget rejtő kedvezményrendszer bevezetésével.

Miről is van szó?

Vásárlásai után kedvezményeket kap, melyet a következő megrendelésekor érvényesíthet, vagy gyűjtheti őket, hogy nagyobb kedvezményben részesüljön.Egy vásárolt alkotás kapcsán maximálisan 10%-os kedvezmény vehető igénybe.

10.000.-Ft vásárlási összeg után 1% kedvezményt írunk önnek jóvá.

Pl. ha honlapunkon keresztül  50.000 Ft értékben rendel alkotást, 5% kedvezményt írunk jóvá a következő vásárlásánál.

A KIÁLLÍTÓTÉR HASZNÁLATA

Dinamikus oldalszélesség

Ahogy a felhasználók azt észrevetették, a Kiállítótér létrehozásakor ügyeltünk arra, hogy minél több, és minél nagyobb alkotás férjen el a “falon”. Ez a felhasználó szempontjából annyit jelent, hogy egy nagyobb felbontású monitoron több képet tud egyszerre megjeleníteni, de a kisebb kijelzővel rendelkezőknek sem kell félniük, az oldal működni fog.

Kapcsolók

A felhasználónak lehetősége van a Kiállítótér fényeinek lekapcsolására. Ez akkor jöhet jól, ha nem optimális körülmények között böngészünk, és zavaró a világos háttér. A méretkapcsolóval a megjelenített képek száma és mérete állítható igényeknek megfelelően. A harmadik kapcsoló elrejti illetve megjeleníti a már eladott alkotásokat a Kiállítótérben.

Összesített és egyéni kiállítótér

Míg a portfólió az alkotó egyéni munkáinak ad csak helyet, a Kiállítótér alap nézetben mindent mutat. Ez esetben a keresési és szűrési beállítások jönnek a látogató segítségére, hiszen beállításával sok ezer alkotás közül is megtaláljuk, amit keresünk. Az egyéni kiállítér hasonlít a Portfólióra annyiban, hogy ott csak az adott alkotó eladásra szánt munkáit találjuk.

Csoportos kiállítótér

Alkotócsoportjainkak extra szolgáltatásként kínáljuk a csoportos kiállítóteret: amennyiben kívánják, ezen felül nem is kell máshogyan megjelenniük, csak azokkal az alkotókkal, akikkel szeretnének. Exkluzív link küldésével közvetlenül a csoport kiállítóterét mutathatják meg az érdeklődőnek, ráadásul a háttérkép is több típus közül választható ki.

Tematikus kiállítás

Az Online Art Gallery szervezésében nem csak referenciakiállítások, hanem időközi virtuális kiállítások is megszervezésre kerülnek. Ilyenkor a főoldal nagy transzparenssel hirdeti az éppen futó kiállítást, és az alkotók a közösségi oldalakon, e-mailben és azonnali üzenetekben is terjeszthetik az erre mutató linket. Lehetőség szerint a kiállításhoz virtuális köszöntő is társul, melyet a Műhely munkatársai állítanak össze.

HOGYAN LEHETEK ALKOTÓ?

Míg a látogatók számára egy egyszerű regisztráció után használható az oldal, alkotóink először csak jelentkezésüket tudják leadni. 48 órán belül a jelentkezésre válaszolunk,és megküldjük a jelentkező számára a szükséges információkat. Aki ezt a lépést ki szeretné hagyni, az alábbi linkről letöltheti űrlapunkat, melyet a join@onlineartgallery.hu címre kell eljuttatni az alkotásokkal együtt. Az űrlap beérkezését követően egy szakmai zsűri elbírálja a munkákat, és ha azokat megfelelőnek találja, regisztálja az alkotót az oldalra. Ezt követően az alkotó kézhez kapja jelszavát, és birtokba veheti a rendszert.

MENNYIBE KERÜL CSATLAKOZNOM?

Jelenleg az oldal nyílt béta változata érhető el, ingyenesen minden aktív szolgáltatásával együtt. Az igények felmérése, a site fejlesztése, a tartalom duzzasztása, a felhasználótábor növelése célunk jelenleg, nem a haszonszerzés. Igen, ez azt jelenti, hogy később fizetőssé fognak válni bizonyos szolgáltatások, hiszen az oldal fejlesztése, karbantartása és egyes szolgáltatások biztosítása számunkra költségeket jelentenek.

HOGYAN ADOM EL ALKOTÁSAIMAT?

A felhasználók az oldal beépített szolgáltatása segítségével megrendelhetik az alkotásokat. Ilyenkor megbízási szerződést írunk az alkotóval, és kölcsönös visszaigazolás után írjuk jóvá a pontokat. Az Online Art Gallery a jutalékok befizetése címén 15%-kal magasabb áron értékesíti az alkotást annál, amit az alkotó meghatározott az adott alkotásra.

NINCSENEK ÉRTÉKESÍTHETŐ ALKOTÁSAIM. NEKEM MIT TUDTOK KÍNÁLNI?

Nem probléma. Neked, és a hozzád hasonló helyzetben lévők számára fejlesztettük ki a Portfólió szolgáltatásunkat, mely profiloldaladdal egybekötve kitűnő lehet referenciamunkáid bemutatására. A Portfólióba  a Kiállítótérrel ellentétben Te döntöd el, mi szerepel, és mi nem, viszont árat nem tudsz beállítani. További előny, hogy honlapdesignt, arculati elemeket, vázlatokat, terveket, fotósorozatot, mozgóképet, hangot és gyakorlatilag bármit lesz lehetőséged feltölteni. Távlati céljaink között szerepelnek olyan rétegigények kielégítése is, mint például képregénynéző applikáció beépítése.

Online Art Gallery
a közösségi oldalakon